Само в 7DniSofia.bg

Проф. Антоанета Христова: ПП никой не иска и да ги погледне, разпадат се отвътре

антоанета христова

„Вижда се, че „Продължаваме промяната“ по никакъв начин не са желан партньор, че към тази партия има недоверие от страна и на другите партии в парламента, а и от самите членове на ПП и на „Демократична България“.

„Видяхте, че имаше отсъстващи по време на дебата, а знаете, че когато има нещо сериозно и предстои да се вземе важно решение има пълна мобилизация. Значи, че те самите не си вярват. Това каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически анализатор от БАН.

По нейните думи, вероятността за успех на третия мандат е 4-5% и се отива към избори.

И подчерта, че управленската декларация на ПП е имала предизвестен неуспех. Tя допълни, че президентът е влязъл в обувките на собствената защита и се представя като образ, който подава ръка:

„Но когато си направил такова разделение между политическите сили, не може да очакваш, че лесно ще си протегнат ръка. Всичко е театър и си личи“.

По думите й трябва да се променят условията на играта и трябва да се вдигне бариерата за влизане в парламента:

„Така хора, събрани от кол и въже, ще се изчистят от парламентарната среда. Качеството в парламента стана много ниско и то трябва да бъде подобрено, а това може да стане чрез изработване на елити“.

Според политическия анализатор БСП ще получи третия мандат:

„Президентът вижда себе си като човек, избран предимно от левицата. И това ще бъде жест към левите избиратели. Фактът, че за трети път Корнелия Нинова няма да може да състави правителство, ще изиграе негативна оценка за нея като лидер. И двете неща са в плюс за президента Румен Радев“.