Започна се! Прокурорският син Васил Михайлов си намери майстора в ареста – натупаха го

васил михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов е ял пердах в ареста на Националното следствие, съобщава Lupa.bg от свои източници. Той се е държал безобразно както със съкилийниците си, така и с надзирателите.

Младежът е заплашвал с насилие всеки, който не му харесвал. „Надзирателите пропищяха от него, държеше се като пълно леке. В ареста обаче се намери по-голям побойник от него, който му видя сметката”, разказват нашите източници. Прокурорският син все още не се оплакал за нанесения му побой.

Прокурор Иван Стефанов от Софийската районна прокуратура обяви днес, че Васил Михайлов е заплашвал служител на съдебната охрана в следствения арест. Това е станало само преди дни.

Магистрати са внесли в съда обвинителен акт срещу 18-годишния младеж, от когото пропищя цял Перник, по стари негови случаи. До момента са разпитани 45 свидетели и са внесени 12 тома материали за 8 престъпления – леки, средни телесни повреди, закана за убийство и хулиганство. Това е станало в периода ноември 2021 – юни 2022 г.

Продължават да идват сигнали и по стари случаи, каза прокурор Стефанов.

За своите престъпления 18-годишният младеж беше под домашен арест, през ноември обаче той бе отведен в ареста, тъй като нарушаваше мярката си за неотклонение. Вместо да си стои вкъщи, той ходеше по дискотеки.

„Някакъв свидетел установява, какво? Установява някакви 3 минути, че пребивава в едно заведение. И това вече е отклонение. Той ако беше умно момче, щеше да изпрати чичо си. Обаче за съжаление, ето че е направил поредната грешка. Но грешката не трябваше по този начин да бъде отчетена – че е нарушена мярката. Вместо да разследват делото и наистина да се борим по същество да видим има ли престъпление, няма ли, каква е квалификацията му и да коментираме въпроса за наказанието, ние даваме възможност на разни хора да се упражняват“, защити миналия месец адвокат Велин Велинов клиента си.

Васил Михайлов бе задържан през юни т.г. в хода на специализирана полицейска операция за побои над свои съграждани.

Ето какво е извършил Васил Михайлов в периода от 21 ноември 2021-а до 11 юни 2022 г, за които отива на съд.

На 21 ноември 2021 г. около 5 часа в заведение той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 11 декември 2021 г. около 3 часа в близост до дискотека в Перник, чрез нанасяне на удари с ритници и юмруци е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 12 март 2022 г. около 22,30 часа в близост до спортна зала в Перник Васил е удрял с метален бокс и е ритал мъж, вследствие на което му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 9 април 2022 г. около 3,30 часа, в близост до детска площадка в Перник, Васил удрял с ръце и крака друг мъж и го порязал с нож. В следствие на ударите му нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това се заканил с убийство на жена, като размахвал нож срещу лицето й.