Скандално! Депутатът Ицо Хазарта с нова роля. Разследва кой „има човек“ в Народния театър

ицо хазарта

Рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта завъртя наново плочата – „Скандалът с Народния театър“ два дни след като директорът Васил Василев призова да се спре нагнетяването на напрежение, за да работят спокойно.

Депутатът от ПП си хареса интересна роля в театъра – да бъде следовател, който разследва кадровата политика. Той вече е подал въпрос към служебния министър на културата Велислав Минеков, изисквайки най-подробни справки като за прокурорски разпит, пише Флагман.

„Както е добре известно, от известно време насам в Народния театър „Иван Вазов“ съществува конфликт между ръководството на театъра и служители, работещи в него. В пресата се хвърлят всякакви твърдения между лагерите, с които се подчертава наличието или, съответно, липсата на управленска компетентност у лицата, управляващи културния институт“, пише депутатът на проф. Минеков и пита министъра каква е кадровата политика на Народния театър за последните 8 месеца.

Той настоява да получи поименно щатно разписание с инициали на служители, включващо основно и допълнително месечно възнаграждение на служителите, с отбелязан размер и дата на изменение на размера на трудовото възнаграждение със заповед на работодателя или с допълнително споразумение, както и с отбелязания брой участия на актьорския състав в представления на седмична база. Чака пълния списък на договорите с посочен предмет, цена на договора, срок. Изисква правилника за работната заплата, както и всички заповеди, свързани с вътрешния трудов ред и трудовата дисциплина.