ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев помилва балканския Ескобар, днес го пускат от Софийския затвор

румен радев

С указ на президента Румен Радев, известният наркотрафикант, с множество присъди от България и Гърция. Огнян Атанасов от меката на дрогата, петричкото село Тополница, е помилван и освободен от Софийския централен затвор, където е приведен в изпълнение на една от присъдите му.

Вчера Атанасов е получил уведомление за президентския указ и днес се очаква да бъде освободен, това е информация, до която се добра Struma. com, но не могат да уточнят засега какви са мотивите на президента за издаване на този указ. Предполага се,че е заради добро поведение и влошено здравословно състояние,което Атанасов отдавна демонстрираше по време на делата срещу него.

Атанасов е подсъдим за наркотрафик и незаконно притежаване на наркотици. В България той е обявен за издирване по искане на гръцките власти, но съдът отказва екстрадирането му. Известен е с прозвището Ecкoбap и Toполнишкия. Има постановена 10 годишна присъда за трафик на наркотици в Гърция ,където бе заловен,но успя да избяга от затвора Касандра.

Той е признат за виновен за трафик на наркотици, акт, започнал през март 1999 г., четири месеца след бягството му от затвора Касандра, където е бил задържан. Съдът го осъди за продажбата на наркотици и трафик по трасето Петрич-Солун. По случая е арестуван грък, който е посочил Атанасов като доставчик на наркотици.

Атанасов бе обвинен и за втори случай за трафик на хероин

Още в началото на демокрацията граничното село Тополница доби прозвището Меката на дрогата, а Огнян като един от босовете на наркотрафика към Гърция.,създал сериозна мрежа от дилъри, които осъществяват интернационален трафик

През 2011 г. по искане на комисията „Кушлев“ съдът отнема имущества за близо 170 000 лв. на Огнян Атанасов и съпругата му. Оттогава по документи той е само земеделски производител,.

Огнян Атанасов е съден в България за трафик на хора през границата с Гърция в началото на 90-те години, после се захваща с дрога.