ГОРЕЩО! Деси Атанасова срина „Промяната“: Давате ли си сметка колко сте импотентни? Аматьори!

десислава атанасова

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова буквално срина „Промяната“ и бюджетната политика, както и тази по финансите.

Повод стана петчасовото обсъждане на декларация на ПП, с която те искат парламентът да задължи служебния кабинет да внесе проект на бюджет за 2023 г. Така само за два дни, безпочвените дебати по темата, продължиха над 9 часа.

Десислава Атанасова отчете, че обсъждането на тази декларация, била тотална загуба на време.

„Само този, който не е запознат със Закона за публичните финанси, може да внесе нещо такова. Вашето правителство беше първото, свалено с вот на недоверие за провал във финансовата политика. Тази декларация е абсолютно нелегитимен акт. Доводите ви са импотентни“, скочи тя на промяната.

„Давате ли си сметка колко сте несъстоятелни? Внасяте декларация на 1 ноември, с което задължавате правителството да внесе проект на бюджет до 31 октомври. Г-н Гюров, учудена съм, че бяхте кандидат за гуверньор на БНБ, щом сте подписали това“, продължи настъпателно Десислава Атанасова.

Тя определи декларацията като злокобен правен нихилизъм. Освен това не отговаряло и на изискванията на Конституцията.

„Вие ще ми говорите за морал, г-н Василев, без да сте дали и едно обяснение за комисионни, как изхарчихте 9 млрд. за девет дни, цената на газа, „Джемкорп“, отсече шефката на ГЕРБ в парламента.

Аматьори бяхте, аматьори си оставате. Благодаря ви, завърши тя.

Реагира Кирил Петков. „Свалянето на правителството, искате едновременно да продължите този бюджет, не може да направите по никакъв начин правителство едновременно. Срам“, каза той.

Ако към нещо не сте нулево толерантни, това е към корупцията, отговори му тя.