Христо Иванов изгори всички мостове за преговори с ГЕРБ и заяви: Управление може да има само с нас!

христо иванов

Очевидно е за всички, че без „Демократична България“ не може да има управление, което да може да придвижи страната напред с реформи. Амбициозно управление може да има само с участието на „Демократична България“. Така самоуверено от ефира на Нова телевизия съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира Дали неговото обединение ще приеме подадената ръка от ГЕРБ за сформирането на редовен кабинет.

„По-скоро това е опит да се прехвърли върху нас отговорността. Все повече подозирам, че те вървят към сглобка като тази, с която избраха Вежди Рашидов“, коментира Иванов поведението и знаците, които ГЕРБ дават и излъчват към тях.

Той още веднъж заяви, че от „Да, България“, не виждат как нещо може да се случи с първия мандат. С втория обаче можело да се случи нещо и върху това трябвало да се помисли. Освен това от ПП, които той на няколко пъти нарече „нашите колеги“, вече давали такива знаци и правели намеци за сериозни намерения за реализирането на втория мандат.

„Ние наричаме нещата с името им“, посочи Иванов и отново заговори за съдебната реформа и който искал нещо от тях, било то подкрепа или нещо друго, това трябвало да става само с условието за съдебна реформа, каквато от ДБ искат.

„Това е нашата диагноза. ГЕРБ се правят на глухи по тази тема. Аз ги разбирам. Това не са сериозни сигнали. Това е търсене на алиби“, изгори Христо Иванов всички мостове за преговори между ДБ и ГЕРБ.

„Страната трябва да има управление и то трябва да има управление сега“, подчерта Иванов.