Ексклузивно! ,,Възраждане“ бесни: Членството в Еврозоната ще увеличи инфлацията! Готвим референдум

костадин костадинов

„Поискахме от МФ анализ за въвеждане на еврото като официална валута. Но не ни беше предоставено“, каза на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Анализ бил предоставен от шефа на БНБ.

„Анализът е потресаващ. За пореде път ни излъгаха Все още не знаем каква е позицията на Пеканов и на неговата координационна група. Слава богу, че получихме оригиналния анализ на БНБ“, обясни той.

„Анализът на БНБ казва, че ние не сме готиви да влезем в Еврозоната. Той е 130 страници. Еврозоната е на 3 скорости, което значи, че България няма да бъде пълноправен неин член. Валутният борд ограничава инфлацията в България за разлика от Еврозоната. България ще намали 10 пъти задължителните резерви, което ще предизвика инфлация“, каза Деян Николов, цитирайки доклада на БНБ. Нашият глас щял да тежи поне 7 пъти по малко от немския и френския. Нямаме право на равен глас. „Валутният борд осигурява финансова дисциплина. В момента, в който той падне, правителството ще мвоже да взима кредити. Това е причината евроатлантическата коалиция да иска въвеждане на еврото, продължи да цитира доклада на БНБ той.

Никъде не е описано в какъв срок България трябва Да се присъедини в Еврозоната, според „Възраждане“. Според тях, влизането й в нея е катастрофално за България. От 15 г. сме член на ЕС и, всесто да живеем по-добре, затъваме до гуша в дългове, според патриотичната партия. „Само за няколко месеца еврото се срина с 15% и тепърва ще гледаме неговото падане. Еврото е капан за българската икономика и българските граждани. От бързото влизане в Еврозоната имат полза само финансовите елити, които искат да теглят заеми“, коментираха от „Възраждане“.

„Ето защо управителят на БНБ говореше миналата седмица, че влизането в Еврозоната е изцяло политически въпрос. Ще извикаме лицето Пеканов. вече разполагайки с този анализ. Защото тези хора да спрат да лъжат“, обобощи Костадин Костадинов Той обеща да даде анализа на БНБ на всички медии. които се интересуват, за да се види цялата истина.

„Ние говорим по темата за еврото от 2018 г. Получихме този анализ в края на миналата седмица. Но не сме виделия целия, не сме видели частта на министерството на финансите, Референдум може да се проведе Можеме да питаме българските граждани дали искат въвеждане на еврото през 2100 г.“, поясни Костадинов.

Според него има три начина за свикване на референдум. Единият е чрез пърламента. Втората процедура е, когато се изчерпи първата. Третата процедура е да съберат подписи, за което нямало никакви проблем. „На крак сме да се превърнем в аристократична-олигархична монархия“, разгневи се Костадинов.