Само в 7DniSofia.bg

Нинова разкри ще подкрепят ли мандат с ГЕРБ и заяви: Лично Рашидов ме помоли да издигна номинацията му

корнелия нинова

„Помолиха ме колегите от другите партии и самият Вежди Рашидов. Те са преценили така, вероятно съм дала основания да смятат, че мога да го направя, че разговаряме, че търсим решение, че бяхме диалогични, за да се намери този изход от тридневния блокаж на държавата”. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след като партията подкрепи кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Нинова обаче подчерта, че правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепят. „Днешното мнозинство беше необходимо и задължително за България и българския народ”, обоснова се лидерът на БСП.

На въпрос защо БСП разменят сериозни обвинения с ПП, Нинова коментира: „Предизвикани бяхме. Не вчера за първи път, но бяхме достатъчно търпеливи и уважителни. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала „Запад” докато течеше заседанието на председателския съвет, и те знаеха. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини”, допълни лидерът на БСП. По думите й искри между левицата и ПП няма, но всеки си има позиции. „Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им – приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие преляха чашата“, коментира лидерът на БСП.