Шефът на СОС: Провокацията с украинското знаме е театър на абсурда! Уронва престижа на съвета

георги георгиев общински съвет

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи като театър на абсурда опита на общинския съветник Борислав Иванов да свали украинското знаме от фасадата на Столична община.

Това е изключително неприемливо, дава началто на предизборната кампания за местните избори и уронва престижа на общинския съвет. Борислав Иванов няма как да заема всички ръководни постове, които заемаше досега, коментира Георгиев пред bTV.

По думите му Столична община ще направи всичко възможно, за да може Борислав Иванов да получи заслуженото си.

Всичко това са провокации на общински съветници, които имат за цел е да привлекат вниманието на аудиторията, отбеляза Георгиев.

България има ясна евроатлантическа ориентация и тя е в знак на солидарност на нападнатата от агресора държава, каза шефът на СОС.

Според него важното е и в обществото да има нетърпимост към такова поведение. „Едните хвърлят димки, другите свалят знамена и просто много отчаяно искат да започнат битката за кметския стол“, категоричен бе Георгиев за провокацията в СО.

От своя страна Борислав Иванов коментира абсурдните си действия с довода, че не е се опитал просто да свали украинското знаме, а е го свалил, защото това били неговите принципи.

Иванов заяви, че ще подаде оставката си като заместник-председател на Комисията по обществен ред в Столичния общински съвет.

„Възраждане“ не са имали нищо общо с решението на Иванов да свали украинското знаме от фасадата на СО. „Не съм член на „Възраждане“ все още, но искам да стана“, настоя Борислав Иванов.