Пълен обрат! Криминалист с шокиращ коментар за смъртта на таксиджията: Аз бих извадил оръжие

payimage-554742

Инцидентът, при който загина таксиметров шофьор ескалира редица коментари в публичното пространство на различни експерти. Според криминалиста Иван Савов, опитите да се търси улично правосъдие са недопустими в една правова държава.

По медиите излизат много глупости, откровено неверни неща за случая, който не е пръв, а пореден. Инцидентът с таксиметровия шофьор е настъпил изцяло на битова основа, а в ситуацията можеше да бъде всеки друг водач и резултатът щеше да е сходен“. Това заяви криминалистът в ефира на БНТ тази сутрин.

„Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на МВР реагираха много меко“, коментира криминалистът.

По думите му от свидетел, с когото той е говорил, става ясно, че таксиметровият шофьор е викнал брат си и приятели, след което са смлели от бой арестуваното момче.

„Имаше опит да се диктува хода на следствието от улицата и органите на МВР реагираха много меко“, коментира още Савов за инцидента. Според криминалиста обвиненият за трагичния инцидент е бил жестоко пребит от трима близки на таксиметровия шофьор и е лежал в МВР болница с тежки наранявания.

„Това е пореден случай на човек, който опитва да се самозащити и след това бива изкарван виновен. Трябва да се уточни дали хората имат право да се защитят или не“, каза още криминалистът. И добави, че ако е бил на мястото на нападнатия, е щял да използва пистолета си, за да накара нападателите да легнат на земята.

„Полицейските служители са хора с по-особен статут. Но са хора, които със сигурност се изисква определено поведение и възпиране на фриволно поведение. При такива ситуации – случаят със служител на ГДБОП – опита да бъде заменена пробата, говори изключително лошо за цялата система. Но ние знаем и за сходни случаи, които само потвърждават предполагаемата тенденция за наличие на порочна практика. За голямо съжаление за пореден път никой от ръководството на МВР няма да поеме отговорност.“