НА КОСЪМ: Взривът в Арсенал е изравнил цех със земята. Все още има опасност от вторичен (ОБНОВЕНА)

арсенал

Днес по-рано взрив отне живота на трима души, а няколко други бяха ранени. На място са открити останки от два трупа на жени, а трета се издирва.

„Тук е страшно. Има представители на всички институции. Утре и в следващите дни ще дадем повече информация“, коментира шефът на „Арсенал“ Николай Ибушев, цитиран от „Трафик нюз“.

Сигналът за взрива е постъпил малко след 11.00 ч Инцидентът е станал в Завод 4, където се съхраняват пиротехнически изделия. Две противопожарни коли от Казанлък са изпратени на място, ведомствени пожарни и линейки.

Очевидци разказват, че взривът е бил много силен. а от километри се забелязва гъст розов дим, който се извисява над завода. Срутена е половината сграда, където са се съхранявали пиротехническите средства.

Военна прокуратура излезе с подробности за тежкия инцидент в завод „Арсенал“. По случая е образувано незабавно досъдебно производство разпитан е началникът на смяна. Цехът е тотално разрушен.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха – 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност.

На този етап все още не са започнали спаситени мероприятия и разчистване на отломките в цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. Към мястото на инцидента пътува група от Специализиран отряд с борба с тероризма.