Мъри Стоилов скочи на БФС: Трябваше да се отмени изцяло наказанието. Няма доказан инцидент!

станимир стоилов мъри

Не съм доволен от решението! След като казват, че няма доказан инцидент или здравословен проблем за въпросното лице, значи трябваше да отменят изцяло наказанието, както отмениха на други отбори, предава 24 часа.

Така коментира наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов намаляването на наказанието за мача с „Ботев“ (Пд) в събота.

Първоначално „сините“ трябваше да играят без публика заради инцидент по време на вечното дерби, когато бомбичка нарани човек от щаба на ЦСКА.

След това апелативната комисия намали санкцията на дисциплинарната и затвори само сектор „А“.

Причината – липсва медицинско свидетелство за нараняване на физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов.

„Левски“ е продал около 6 хиляди карти. Тези хора трябваше да си гледат мача и голяма част от тях са в сектор „А“. Такива соломоновски решения не обичам да се вземат във футбола. След като шефът на апелативната комисия казва, че няма доказателства за повреда, нормалното решение беше отмяна.

„Ще ни липсват феновете от трибуната. За мен това е най-важната трибуна, защото е направена по европейски стандарт, близо е до терена и създава атмосфера. А и голяма част от картите, които са продадени, са на тези места.

Може би всички трябва да сме по-гъвкави – и ние, и федерацията. Да проведем разговори, да седнем на една маса един път завинаги. За мен това наказание има и по-лесно решение – или голяма финансова глоба, или без публика. Решавай!

Ако си отбор, който разчиташ на подкрепата на феновете си, те ще си платят грешката, която са направили и ще пуснеш публика. Или пък не плащаш паричната глоба и затваряш стадиона. При всички положения под никаква форма не толерирам и аз хвърлянето на предмети, бомбички и т.н.

Това един път завинаги трябва да спре по стадионите, за да не се стига до наказание или инциденти. Но заради един или двама човека от 25 хилядна публика не можем да лишим минимум 6 хиляди картодържатели. Второ, там има органи на реда и охранителни фирми, на които всеки клуб плаща и моето мнение, че трябва да се търси отговорността основно в тях.

Затова се плаща, за да няма проблем. За какво плащаме тогава охрана и на полицията като няма никаква поделена отговорност? Тогава и аз мога да ги пускам с каквото си искам, даже и с гранотомет на стадиона“, заяви Стоилов.