Избягал от болницата болен от туберкулоза сее зараза, напсува служител на кметството в Галиче

линейка

Див екшън се е разиграл във врачанското село Галиче вчера, съобщава агенция BulNews. Побеснял мъж е напсувал служител в кметството, съобщават от полицията.

Повод за грозната сцена е уведомително писмо от здравните власти във Враца. Оказва се, че агресивният мъж е болен от туберкулоза и е избягал от болницата, където се лекувал. Мъжът се върнал в родното си село и без да се замисля, че застрашава здравето на своите съселяни, най-спокойно се разхождал из населеното място.

Вчера в кметството било получено писмо от РЗИ, в което се съобщавало, че мъжът трябва да се яви и да продължи лечението си. Служителят в администрацията Иван Мишев видял мъжа, който бил излязъл на селския мегдан, и го повикал, за да му връчи бележката.

Тогава обаче болният мъж се разлютил и започнал да сипе обиди, псувни и закани към чиновника. Пред сградата на кметството имало множество хора и всички станали свидетели на грозната сцена.
Потърпевшият подал сигнал в полицията и на мястото се отзовал екип униформени.

„33-годишният мъж извършил непристойни действия, изразяващи явно неуважение към длъжностно лице от кметството“, констатирали ченгетата след разпит на очевидците.

Мъжът не е арестуван и още не се е явил пред здравните власти. В селото се надяват да бъдат взети мерки, за да не сее той зараза сред хората.