Само в 7DniSofia.bg

Ново попълнение в ЦСКА: Шокирах се! Отличавам се от другите футболисти

симеон александров цска

Новото попълнение на ЦСКА Симеон Александров сподели първите си впечатления от обстановката в отбора. 18-годишният талант разказа за футболния си път дотук и обясни, че е сбъднал една от мечтите си, предава БЛИЦ.

Юношеският национал, който премина на „Армията“ от Септември (София), е мотивиран да се докаже на Саша Илич, въпреки сериозната конкуренция при „червените“.

„Бях на 8 години, когато започнах да играя в школата на Локомотив (Пловдив). Показах много добри игри и след това Септември ми изпрати покана. Не знаех дали мога да направя тази стъпка в София и да оставя семейството си, да живея сам на 12-годишна възраст. Много съм доволен, че направих тази крачка, защото показах много добри игри и спечелих доверието на Септември. Постепенно се приближих към мъжкия футбол, изобщо не ми беше лесно“, разказа Александров.

„Отличавам се с това, че съм много бърз и техничен. Не ме е страх да играя един на един. Семейството ми много ми помага. С тяхната подкрепа съм стигнал дотук и съм им много благодарен. Те много се зарадваха, че преминах в ЦСКА, защото това е много голям клуб, голямо постижение за мен“, обясни нисичкият офанзивен футболист.

„Като разбрах за ЦСКА – бях в шок. Толкова голям отбор да иска 18-годишен футболист. Бях много радостен и това няма как да се обясни с думи. Тук има много добри футболисти и ще ми бъде много по-трудно, тегаво ще е. Трябва да спечеля доверието на треньора и ръководството. Трябва да се влагам на 120% в тренировките, за да може да намеря място в отбора. Сред голяма конкуренция се става все по-добър“, коментира Симеон Александров.

„Очакванията ми са да покажа на ЦСКА, че неслучайно са ме взели – с добри игри, голове и асистенции. Мотивацията ми е на макс. Винаги съм мечтал за големи неща. Едната ми мечта се сбъдна – да играя в голям клуб, следва друга стъпка“, амбициран е Александров.