Страх тресе БСП! Спешно пишат на президента и медиите да спрат служебните министри

георги свиленски

БСП пишат на президента Румен Радев да спре „неговите служебни министри да участват в предизборната кампания“.

„В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени и недоказани манипулативни данни“, обяви социалистът Георги Свиленски на специална пресконференция.

Според тяхното тълкувание самите служебни министри вече се опровергавали, че е имало изнасяне на оръжия за Украйна и пари в офшорки в Дубай.

„Целта на тази кампания да се изнасят непроверени и фалшиви данни и да се урони авторитетът на БСП, да се урони авторитетът на представителите на БСП в правителството, да се постави БСП в зависимост, да се унижи БСП като партия, резултатът на тези избори да бъде намален и БСП да се постави в зависимост на задкулисието и на тези хора, които искат да овладеят партията, за да се изпълняват техните поръчки. Ние нямаме възможност да проведем истинската среща с избирателите си и разговорът за политиките, а сме непрекъснато в ситуация да опровергаваме неверни, манипулативни и недоказани твърдения“, коментира Свиленски.

Социалистите ще пишат писмо и до медиите „да не се дава трибуна на непроверени, неверни и манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила“.

„Преди да са приключили проверките по каквито и да е сигнали, моля да не вземат отношение и да не ги разпространяват пред медиите“, призова Свиленски.