Само в 7DniSofia.bg

Изпуснаха депутат на Киро в ефир, той бръщолеви: Плашат обществото! Оставихме 1,5 млрд. излишък

венко сабрутев

Касае се за опит за сплашване на обществото чрез твърденията за 11 млрд. дефицит. Може би това са средства за субсидиране на „евтиния“ руски газ. Не можем да разберем откъде идват тези 11 млрд. дефицит. Руският газ не може да бъде достъпен, защото бе спрян едностранно от Москва, ако се цели субсидиране на този газ, то тога цифрата може да стане 11 млрд. Търсим по какъв начин могат да бъдат похарчени, те не са заложени в бюджета.

Това заяви Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“ в ефира на Нова телевизия.

По думите му не е необходимо да се ходи след всяка една лъжа.

„В своята пресконференция служебният кабинет говори за 11 млрд. лв. дефицит, което ни се струва прекалено много. Русия едностранно спря доставките. Подготвил съм статистика колко евтин е „евтиният руски газ“. Търсим обяснение как ще бъдат похарчени 11 млрд. лв., при положение, че не са вписани като инвестиционна програма и не са заложени в държавния бюджет.

Оставихме държавата с милиард и половина излишък. В момента може би МФ е под някакъв натиск, единствено, което може да доведе до такъв разход – може би е това, че служебният кабинет тръгна към преговори с Газпром, каза Сабрутев.

Всеки който си позволи да говори неверни неща – ще последва дело. Това трябва да е ясно, категоричен бе той по повод пиците на кристали.

ГЕРБ твърди за посредници, но „Булгаргаз“ има договор с „Газпром“, каза още Сабрутев. Той допълни, че служебният кабинет е тръгнал в посока към преговори с руската компания.