Помощникът на Саша Илич: Tова беше повече от мач! Показахме характер на терена

payimage-548362

Помощникът на Саша Илич в ЦСКА – Величко Капланович, говори пред медиите след успеха на неговия тим с 2:1 в дербито с ЦСКА 1948. Сърбинът остана на мнение, че неговият тим е показал характер и заслужено е спечелил трите точки.

„Съгласен съм с това, че влязохме малко трудно в мача, но бе нормално с целия натиск и напрежение около двубоя. Опитахме се преди мача да говорим с играчите да мислят само за представянето си на терена. През втората част на първото полувреме започнахме постепенно да владеем инициативата и да изглеждаме по начина, по който искаме. В края на първото полувреме вече бяхме по-добрия отбор. На почивката говорихме да сме малко по-търпеливи, да изчакаме нашия момент. Въпреки че получихме попадение, показахме характер. Започнахме да играем все по-добре, изравнихме и оттам ни се отвориха възможности, за да стигнем до крайния успех“.

„Естествено, че ни казаха, но основната задача беше да се концентрираме върху това, което се случва на терена, а не на това извън него. Видяхте, че първите 10 минути бяхме малко сконфузени, прекалено много напрежение, нервност. Само преди 4 дни имахме много тежък мач с Базел. Отпаднахме от Лигата на конференциите, но това за щастие не оказа своето влияние. Успяхме да обърнем мача през второто полувреме и играчите показаха, че напълно заслужено са стигнали до крайния успех“.

„Получихме съобщението от УЕФА преди мача с Базел. Не мога да добавя нищо. Имаше официална информация от клуба. Единственото, което мога да направя, е да израза своята подкрепа към него в този момент. Заставам зад това, че всички възстановителни средства, медикаменти, които се използват от доктори и физиотерапевти в клуба, са позволени. Не мoга да говоря за един индивидуален случай. В ситуацията с Йомов, той е едно много добро момче и смятам, че ще излезе от цялата тази ситуация по-силен“.

“20 години съм треньор в Сърбия. Водил съм отбори в Първа дивизия, така че това не е нещо ново за мен. Получих жълт картон заради това, че излязох на 20 см от треньорската зона при ситуацията с дузпата. Това е нещо, което го има в правилника и приех този жълт картон. Моят фокус беше върху това да направя качествени смени, да можем да обърнем мача и смятам, че комуникирайки със Саша, успяхме да направим, така че да стигнем до този резултат“.

„Може да се каже, че това беше повече от мач, но във всеки двубой се получават три точки. Победата бе важна, но сме едва в началото на първенството. Може да подейства за самочувствието на играчите, но не смятам, че направихме нещо кой знае какво, след като стигнахме до тази победа“, заяви Капланович.