Главният прокурор Иван Гешев: Войната между институциите води до това, което виждаме – смърт

гешев

Главният прокурор Иван Гешев срещна с ръководството на ЦИК във връзка с провеждането на предстоящите избори на 2 октомври.

„Едва ли мога да ви дам подробности по същество, тъй като починалите са колеги от МВР и разследващите са дало доста информация. Изказвам съболезнования на роднините и близките на загиналите колеги от МВР. Забелязва се от месеци тревожен ръст на престъпността“, каза Гешев.

Той съобщи, че има нарастване на престъпленията, свързани с наркотици и наркотрафик.

„От месец и половина, дори от година и половина се набелязва мигрантски натиск, както и нарастване на наркоразпространението. Никоя институция не е силна, когато е сама“, посочи той.

„Единственият враг на прокуратурата е престъпността. Ние ще взаимодействие с всички институции, включително и с МВР, в интерес на българските граждани. Ние сме готови и ще взаимодействаме с всяка институция. При тази тежка икономическа обстановка, не може държавата да причинява допълнителни проблеми, като има война между институциите. Ние ще си свършим нашата работа. В сегмента „Престъпност“, ситуацията е тревожна“, продължи главният прокурор.

Всеки, който извършва престъпление, по същество, обявява война на българските граждани, изтъкна Иван Гешев.

„Най-лесно мога да ви очертая проблемите в другите институции, но това не е честно. Войната между институциите води до това, което виждаме – смърт на пътя, смърт на български полицаи, ограбени български граждани“, завърши той.