Само в 7DniSofia.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Борисов с първи думи след новината, че Киро ще го съди: Очаквах извинение, а той…

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ексклузивно пред ПИК новината от преди минути, че Кирил Петков е завел иск срещу него за половин милион лева.

Борисов обясни, че е очаквал едно извинение за това, което незаконният му арест причини на семейството му, но вместо това разбрал, че Петков ще го съди.

„След безобразията, които сътвориха, и решението на съда, че до момента на задържането ми не е събрано нито едно годно доказателство за – престъпна вина, очаквах поне едно извинение не към мен, а към семейството ми, както и за стреса, който понесоха хората, станали свидетели на това… Но такъв е моралът на „Промяната“, обяви лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес Борисов даде брифинг, на който заедно с Делян Добрев и Томислав Дончев обясниха как правителството на Кирил Петков се е отказало от договора с „Газпром“ само за да купува пак газ от „Газпром“ но с 28% по висока цена. Според тях комисионните от продажбите отивали в офшорки на „Промяната“.

По-късно пред определени медии пък Петков заяви, че е внесъл иск за половин милион лева срещу Борисов. Искът е заради клевети, по думите на бившия премиер, за посредниците на газа.

Петков уточни още, че арестът на Борисов, който окончателно бе обявен за незаконен, бил само първата стъпка. Така и съпредседателят на „Промяната“ обаче не каза каква ще е втората стъпка.