Борисов се разбесня и съсипа Христо Иванов, Асен Василев и просто Киро: МВР е на ход

бойко борисов

Представители на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията.

Лидерът на партията Бойко Борисов отбеляза, че „с радост приветстваме и се радваме“ позицията на ДБ спрямо „Газпром“. „Ура, другари, браво!“, заяви той и поясни, че на 31 юли той е казал, че ГЕРБ ще подкрепят само партии, подкрепящи 100% диверсификацията от „Газпром“.

И се питам защо ДБ решиха така за Газпром, а то защото на 2 юни 2022 Асен Василев каза, че България никога няма да приеме газ от „Газпром“, а на 14 юли той обаче казва: „Защо не на газа от „Газпром“.

37,71 лв. е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето управление. „След Промяната цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор. Септември 315 лв, август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе Промяната – хаос и разруха“, отбеляза той.

„Аз сега ще запитам Кирил Петков пред Би Ти Ви: „Ние не искаме да подпишем договорите и искахме да дадем шанс на следващия кабинет да даде оценка. Чакайте бе, нали довчера обяснявахте, че служебният кабинет не трябва да прави нищо, освен честни избори. И им оставяте най-важното нещо в държавата в момента да го правят те“.

Борисов заяви, че се надява Демерджиев да разследва Кирил Петков и останалите, вкарали България в този газов капан.

Радомир Чолаков прочете препратки към закона, уличаващи обществения характер и опасните последици на поведението на Кирил Петков в качеството му на премиер, както и управляваното от него правителство.

„Искам да попитам колегите от ДБ защо категорично са против връщането на „Газпром“? Ние в нашата позиция казваме и „Лукойл“. Защо руският петрол е готин, а руският газ не е за ДБ?“, попита Бойко Борисов.

„Аз бих попитал – има действащ договор на възможно най-добрата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПеПе-тата, в същото време искаш дерогация за руския петрол от Брюксел. Цената с „Газпром“ по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така „Газпром“ печели два пъти – веднъж от цената и втори път – от посредници“, коментира Борисов и допълни: „Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият умисъл- – че те не ангажираха слотове. Втечнения каз не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат капацитет да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както казва Кирил Петков, „паркинг“? Или искате, както стана с „Вера Су“, да заседне и да ми източите газа. Надявам се след Бойко Рашков да бъдат зададени всичките тези въпроси“.

Борисов се обърна към служебното правителство незабавно да ангажират един слот в Гърция.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории