Само в 7DniSofia.bg

Затягат контрола в София! Пълнят града с нови камери за скорост, почернява от полиция

Камери

На столичния бул. „Черни връх“, където стана тежката катастрофа с две жертви, предизвикана от Георги Семерджиев, се извършва 24-часов контрол на скоростта. От петък до днес най-високата засечена скорост е 134 км/ч при ограничение от 50. Това обявиха на брифинг от „Пътна полиция“-София.

На „Цариградско шосе“ и „Ботевградско шосе“ са засичани автомобили със скорост 164 км/ч.

Контрол на скоростта ще се осъществява в цяла София.

„Глобата, предвидена за този вид нарушения, е 3 месеца лишаване от управление нас МПС, 700 лв. глоба до превишението, като за всеки следващи 5 километра превишение имаме по 50 лв. още“, посочиха от „Пътна полиция“. Шофьорът от „Ботевградско шосе ще получи глоба от 1250 лв. и 3 месеца лишаване от правоуправление, а този на „Цариградско“ – 950 лв. и 3 месеца лишаване от управление. Ако през изминалата година тези шофьори са имали същите провинения – наказанията ще са двойни.

Ще се постави стационарна камера първо на бул. „Черни връх“, а след това и на други места в София.

Линеен контрол се осъществява 24 часа. Най-често нарушенията са използване на мобилен телефон, непоставяне на обезопасителен колан, преминаване на червено, отнемане на предимство.

Вече са оправомощени всички служители от „Охранителна полиция“ от районните управления в София, които също могат да осъщестяват контрол по спазване на правилата за движение.