Жената, оказала първа помощ на покосената от мълния 18-г. Теодора от София, разказа за ужаса

жена

Г-жа Снежана Йорданова е жената, която се притича на помощ на удареното във вторник от мълния 18-годишно момиче в Приморско. Йорданова е служител в близкия хотел и благодарение на нейната намеса девойката е жива. Към момента момичето е все още в кома в бургаската болница.

Ето какво разказа Йорданова пред Нова тв:

„Чух гръм и видях светкавица. Излязох пред входа на хотела, видях че има инцидент и че младо момче вика. Търсеше помощ. Реших да отида и да видя какво се е случило. Когато дойдох, в първия момент видях, че момчето е в шок. Не беше в състояние да направи каквото и да било, защото беше страшно шокиран“, каза тя.

„Видях, че на земята лежеше младо момиче, което е в безпомощно състояние, а той я молеше да се събуди. Пипах пулса, търсих минимално дишане и прецених, че трябва да й окажа първа помощ. Започнах със сърдечен масаж и двамата с момчето започнахме да я обдишваме. Тогава започна да повръща момичето. Тогава тя пое въздух и дишането й се нормализира. Обдишвахме я докато дойде линейката от Царево. Повече от 20 минути чакахме линейката“, каза госпожа Йоранова.

Инцидентът стана във вторник около 17 часа. Тогава се е разразила силна гръмотевична буря в Приморско. Мълния удря момичето, а от ударната вълна са пострадали и двама мъже, но девойката е в кома.

На помощ на момичето се е притекла жена, която над 20 минути е правила сърдечен масаж и се е опитвала да я върне към живота.

Теодора все още е в реанимацията в бургаската болница.

„Прас! За секунди. То те удря и ти се лепиш веднага. Никой не те пита. Изправих се и първата ми реакция беше „къде да очилата ми и приятелката ми“, каза приятелят на Теодора.