Демерджиев с разкритие за Рашков: При него почивните бази на МВР са се ползвали за частни партита

payimage-537016

Новият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разобличава предшественика си Бойко Рашков с редица проблеми. Той изреди няколко теми – почивните бази на МВР са ползвали за частни цели от хора, които не работят в МВР, необезпечаване на личния състав, поредица от предопределени обществени поръчки.

Разкритията обаче тепърва предстоят, след като приключат проверките, предава ПИК.

Демерджиев посочи още, че Бойко Рашков му звънял, за да иска по-бързо да дойде полиция, защото психично болен бил притеснявал негови съседи. Това говори за тотално самозабравяне, тъй като Рашков няма в качеството си на какъв да звъни на Демерджиев.

Отделно, Рашков излъгал, че 45 минути се бави полицията, а тя била на мястото на 15-ата минута, гарантира новият министър.

По темата с „Хемус“ той заяви, че се работи по темата с отнетите 60 млн. лв., но там имало 3 теми, една от които авансово платени от държавата 1,2 млрд., без да е извършена и една копка някъде. Оттам били теглени много повече пари. Има втори случай, при който се строи без необходимите строителни книжа. И третото е, че дейности, които се таксуват като основен ремонт, се извършват като строителство, обясни Демерджиев.

Технически сме готови за Шенген, трябва да покажем воля и ясен знак, че сме готови и мястото ни е в Шенгенското пространство, заяви служебният министър.