Добрев смая народа с 12те лъжите на Киро: Нетолерантните към корупцията купуват депутати?!

делян добрев

„Избягвам да слушам Кирил Петков, защото не го разбирам. Бензинът щеше на година да потребяваме 3,5 литра бензин и дизел. На ден са 10 млн. лв. взимат ги от нас и отива в някакви офшорни смеитки. 100 млн. на месец от газа. Само тези две неща са достатъчни“, каза Делян Добрев пред Жени ГЕРБ.

„Може ли тези нулево толерантни към корупцията да купуват в депутати. Да купиш депутат е най голямата корупция, която може да съществува, защото Конституцията се приема от депутатите. Да нарушиш някой закон е по-малко престъпление от това да си купиш депутати. В парламенти се говори, че първи се говори, че са ги купували за по 1 млн евро, а последния за 5 млн. евро Ами има още б за купуване“, уточни той.

За 3 минути в интервюто на Кирил Петков от вчера изброих 12 лъжи“, каза Добрев. Сред тях са, че няма инфлация, че експортът расте с огромни темпове, има увеличение на средната работна заплата и на пенсиите.

Той ги изброи една по една така:

Лъжа 1: Газът се качи 4 пъти.

Истина 1: Всъщност се качи 5 пъти, защото ПП върнаха посредниците, които натовариха цената със 100 млн само за месец май. Купуваме същия руски газ, само че с комисионни, рушвети, офшорки и т.н. Газ може и да нямаме в следващите месеци. защото първият танкер свърши, вторият се загуби някъде, а трети, четвърти, пети няма…

Лъжа 2: Петролът дойде с огромно увеличение. Истина 2. Лукойл Нефтохим ползва руски нефт,

който не само не е скочил, а дори цената му падна. За сметка на това по бензиностанциите горивата са на рекордни цени за всички времена. Кой прибира 1 лев на литър. 10 млн лева на ден, 3,5 млрд лева на година? Чии офшорни сметки се пълнят от швейцатския посредник Литаско?

Лъжа З: Няма огромна инфлация.

Истина 3: Инфлацията е най-високата от 1997 година насам. Намираме се в галопираща инфлация, хората рязко обедняват

Лъжа 4: Инвестирахме 4 млрд в понижаване цените на тока

Истина 4: Компенсациите за бизнеса, общините, детските градини и всички останали небитови абонати за целия период на управление на ПП са под 1,5 млрд. Имаме официален отговор от Министъра на енергетиката.,

Лъжа 5: Икономиката расте с огромни темпове. Истина 5: България 4,5%, среден ръст за Европа 5,2%, Унгария 8%, Полша 9,1%, Португалия 11,9%, Румъния 6,5%. Ръстът на икономиката на България е под средния за Европейския съюз и значително по нисък от останалите държави в Източна Европа. Лъжа 6: Индустрията расте с огромни темпове.

Истина 6: Ефектът е изцяло ценови. Увеличението в реално изражение в пренебрежимо малко. Лъжа 7: Експортът расте с огромни темпове.

Истина 7: Ефектът е отново ценови. Не изнасяме повече-стоките са по-скъпи. Нещо повече, вносът изпревари износа. Тоест отново се превърнахме в страна нетен консуматор, а не нетен износител.

Лъжа 8: Тези 2 млрд, които сега ги предложихме, компенсират хората с най-ниски доходи.

Истина 8: Няма увеличение на минималната работна заплата, а прагът на пенсиите беше увеличен до 2000 лева. Тоест някои пенсионери вземат 2000, а други работещи хора вземат 710.

Лъжа 9: Средната и минималната пенсия са се увеличили с 55%.

Истина 9: Вкараха добавката от 60 лева към пенсията. Тази добавка я въведе ГЕРБ.

Увеличението на средната пенсия след актуализацията на бюджета, без добавката от 60 лева, ще е под 20%. Това е по-малко от инфлацията при хранителните продукти и означава, че пенсионерите ще са по-бедни дори и след увеличението от актуализацията.

Лъжа 10: Компенсирахме доходите на бедните хора. Истина 10: Увеличението на социалните плащания не може да настигне инфлацията, хората обедняват с бесни темпове.

Лъжа 11: Справихме се за тази криза доста добре. Истина 11: България е на едно от първите места по инфлация в Европа, на едно от последните по икономически растеж, хората под прага на бедност нарастнаха рязко.

Лъжа 12: Цялата инфлация дойде отвънка. Истина 12: В Европа инфлацията е 8%, в България е двойно по-висока. Тоест половината инфлация се дължи изцяло на некадърното управление на България от ПП.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории