Само в 7DniSofia.bg

Цял Перник на тръни! Плъзна шокираща версия за кикбоксьора, пребил футболен президент

побой

Синът на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, беше арестуван за втори път и в момента е задържан за 72 часа, след като му бяха повдигнати oбвинения за причинена телесна повреда на мъж и за закана с убийство на жена в Перник. Както вече стана ясно, 18-годишният кикбоксьор преби 61-годишния бивш футболист на Миньор (Перник) Румен Андонов, който сега е президент на ФК Кракра 1919.

Тази сутрин в Перник се проведе протест, присъства и кметът Станислав Владимиров. Той обяви подкрепата си към съгражданите си и апелира Васил Михайлов да си получи заслуженото.

„Няма как реакцията ми да бъде друга, защото това, което видяхме в последните дни е несъвместимо с всяка една нормална държава и нормално общество. Тази агресия, граничеща със садизъм, няма как някой да прояви търпимост. Всички сме вперили поглед в съда. Институциите се задействаха и всички ще следим много внимателно какво ще се случи“, каза пред БНТ Станислав Владимиров.

Перничани твърдят, че прокурорският син е пребивал системно техни съграждани, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник обясни, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.

Съпругата на пострадалия Румен Андонов – Марияна Николова, съобщи шокираща версия за бияча – „Има информация, че снощи е бил забелязан из града и отново е на свобода. Дано не е вярно“.

„Васил Михайлов всеки път е казвал, че никой нищо не може да му направи. Знам, че живее в хотел, защото баща му го е изгонил. Преди време го е бил и са го изгонили от семейството“, разказа Марияна Николова, жената на бившия футболист на Миньор Румен Андонов.

„Първият сигнал, който е регистриран при нас, е от началото на май. В областната дирекция дойдоха момче и момиче, които бяха много притеснени. Те разказаха, че прокурорският син е нанесъл сериозен побой на момчето. Показаха и видеоматериал. Поводът е бил неразбирателство заради жена. Докладвахме на прокуратурата и беше образувано досъдебно производство. Установиха се още подобни случаи, като има и доказателства. Има и други потърпевши, но се страхуват да говорят“, обясни в ефира на NOVA старши комисар Павел Млеканов – директор на Областната дирекция МВР-Перник.

„Въпросният младеж е нанесъл побой през 2018 г. на моя син. Пребили са го. Имаше фрактура на черепа, карали са го насила да яде салфетки и фасове. Гаврили са се. На следващия ден е отишъл в полицията и там са му казали, че на видеокамерата се вижда, че само се прегръщат. Нямало е никакво разследване“, разказа друга жена, живееща в града.