Изхвърлиха Любо Нейков от Би Ти Ви: Не може да си толкова бездарен!

7 Dni Sofia29.05.2022
любо нейков
Любо Нейков е изхвърлен от Би Ти Ви само три седмици след старта на новото си комедийно предаване. „Дъ Шоуто” се оказа толкова бездарно като замисъл и изпълнение, че на фона му даже неговият предшественик „Комиците” изглежда като шедьовър. Телевизията побърза да го свали едва след 6 излъчени епизода. 

„Дъ Шоуто” се спусна в Би Ти Ви внезапно, почти без реклама, а след първия му епизод стана ясно, че не е положен и кой знае какъв труд по създаването му. Предаването разчиташе на любимото на много зрители лице на Любо Нейков, който бе основен актьор в него, както и на поддържащите роли на звезди като Христо Гърбов, Филип Аврамов и Тончо Токмакчиев. Но още първият му епизод на 3 май доказа, че дори и най-популярните и талантливи актьори не могат да изиграят добре нещо, което изначално не става за нищо. Пролича, че шоуто е правено набързо, с минимални средства и бездарни сценаристи, писа „Уикенд“.

От финалните надписи стана ясно, че основен сценарист е самият Любо Нейков, който заедно със скандално известния Димитър Митовски е и автор на идеята за продукцията. Очевидната цел, с която са работили те, е била да им излезе възможно най-евтино, а резултатът подсказва, че май са се водили от принципа, че всеки който подценява публиката си, печели. Но този път сметките им излязоха криви. Хората се оказаха по-умни отколкото мислеха в Би Ти Ви, съответно рейтингът на телевизията рядко гаснеше в минутата, в която започваше „Дъ Шоуто”.

Частният канал не даде голям шанс за изява на Нейков и неговата комична компания. Предаването, което стартира на 3 май, прекрати съществуването си на 18 май. От него ефир видяха само 6 епизода – по два на седмица. От 23 май в 10 часа вечерта, когато започваше „Дъ Шоуто”, всяка делнична вечер телевизията излъчва вечерната си емисия новини. След нея, от 22,30 часа, продължава да върви „Шоуто на Николаос Цитиридис”. Това е решение на програмния директор Христо Хаджитанев, който е участвал в създаването на вечерното предаване на гръка.

„Дъ Шоуто”, макар и просветнало едва за три седмици в ефира на телевизията, не е предаването с най-кратък живот там. Рекордът засега държи продукция, излъчена едва два пъти преди 5 години. Това е „Вечерното шоу на Би Ти Ви”, което трябваше да върви всяка съботна вечер, но издържа само две съботи. И то, както „Дъ Шоуто”, беше проект на Любо Нейков, който работеше по него заедно със съдружника си Евтим Милошев. Водещ бе актьорът Мариан Маринов, прочул се като „Гласът на телевизията”, който така и не успя да се наложи като нейно лице.