Само в 7DniSofia.bg

Асен Василев с първи коментар на готвения от него фашистки закон

кирил петков асен василев

Има работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, МВнР, ДАНС и редица институции. Когато излезе първият списък „Магнитски“ имахме дупка в законодателството и нямаше как да защитим адекватно държавните фирми и институции. Поехме ангажимент тази празнота да бъде запълнена.

Това коментира след заседанието на МС вицепремиерът Асен Василев по повод тиражираният в публичното пространство законопроект, станал известен като българския вариант на закона „Магнитски“.

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и икономиката от зараза от допълнителните санкции, този проблем трябва да бъде овладян, допълни Василев. По думите му правосъдното министерство е предоставило два или три работни варианта за законопроекта, а той е дал „технически бележки как да се случва процесът“.

Тепърва предстои обществено обсъждане на окончателният законопроект, след което той ще мине през МС и едва тогава ще влезе в парламента, припомни Василев процедурата.