Ексклузивно! Много интересен факт за Алан Пардю преди дербито с Левски

payimage-529078

Новият треньор на ЦСКА Алан Пардю ще трябва да дебютира с възможно най-трудния тест – дерби с Левски. Английският специалист е четвъртият в историята на „армейците“, който ще ръководи тима за първи път именно във вечното дерби, пише Блиц Спорт.

Лошата новина за 60-годишният британец, че два от досегашните три старта са неуспешни. Хубавата е, че единственият, започвал с победа е чужденец. Става дума за Драголюб Симонович. Той беше назначен в края на октомври 2011 г. след уволнението на Милен Радуканов. Сърбинът нямаше лиценз и документално като треньор беше записан Димитър Пенев. Дуци започна с успех с 1:0 над Левски на 28 октомври с гол на Янис Зику.

Малко повече от година по-рано пък се случи друг шампионатен треньорски дебют за ЦСКА срещу Левски. На 1 август 2010 г. „сините“ спечелиха с 1:0 след гол на Гара Дембеле. Срещата беше първи мач на Павел Дочев начели на „червените“. Трябва да се отбележи, че това не беше негов първи двубой начело на тима, тъй като вече бяха минали мачове от квалификациите на евротурнирите.

Най-печалният за ЦСКА дебют е повторният на Цветан Йончев на 23 септември 1994 г. Броени дни по-рано под ръководството на друга клубна легенда Божил Колев, „армейците“ побеждават Ювентус, но резултатът е анулиран заради нередовната картотека на Петър Михтарски. Йончев пък претърпява катастрофа във вечното дерби, след като Левски печели със 7:1.