Само в 7DniSofia.bg

ИЗПРАЩАНЕ: Закриват ски сезона на Витоша с шоу! На Алеко зимата е в разгара си

15800715_669989986495324_4563168505253757605_o

Ски сезонът на Витоша за първи път ще бъде изпратен с шоу над леден басейн, известно като Stavri Invitational, каза Ян Калчев, шеф на „Витоша ски“, пред „Телеграф“. Атракцията е предвидена за 16 април, събота, от 11 ч. на хижа „Алеко“. Той допълни, че в средата на седмицата зимата там е в разгара си и освен предвиденото шоу ще работи и ски писта.

Stavri Invitational се провежда за първи път на Витоша. Преди това в продължение на 5 години събитието се организираше в Пампорово, като последно се проведе през 2018 г. Организатори са Freeski BG и Тони Черешаров, по прякор Ставри – един от големите ни фрийстайл и фрийрайд скиори. До мястото може да се стигне с личен и обществен транспорт, уточни Калчев.

В момента организаторите трескаво строят басейна от сняг, който ще е дълъг 17 м. Поставя му се винилно дъно, след това ще се пълни с вода. Точно над това съоръжение фристайл скиори ще прелитат с висока скорост. Може да преминават и през цялата водна повърхност или пък да прескачат по диагонал със сноуборд.

Можеш да се пуснеш по бански, можеш по екипировка, по неопрен, както ти е удобно. Много се радвам, че тази година ще е във Витоша. Много хора ще се изненадат колко сняг има на „Алеко“, коментира пред БСР Тони Черешаров.

И докато шоуто над басейна е повече за майстори, то за малките сноубордисти ще има фристайл демонстрация. Тя е била предвидена преди няколко седмици, но заради лошото време се отлага няколко пъти, казаха от „Витоша ски“. Малките деца ще покажат различна степен на владеене на сноуборда. Много от тях ще покажат трикчетата, на които са се научили и с които си правят снимки и видеа в социалните мрежи.

На спортния празник ще има специални места за хранене, като основно ще се предлагат хамбургери и безалкохолни напитки, казаха организаторите. Градусът на тържеството ще се вдигне с карнавални дрехи и дискотека.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории