Само в 7DniSofia.bg

Софиянци пропищяха! Институциите бездействат, вандали безчинстват наред

кв. изток

До информационна агенция БЛИЦ беше изпратен сигнал за увредено общинско съоръжение на детска площадка, вследствие на вандалски акт, което застрашава здравето и безопасността на децата.

Касае се за масивна маса за „тенис на маса“, която е от мрамор и бетон и тежи приблизително няколкостотин килограма. Съоръжението се намира на т.нар. „Слънчевата площадка“ в кв. Изток, район Изгрев. Уведомени са Столична община, Столична община – район Изгрев, органите на МВР, националната система на тел. 112, 7 РСЗПБН – Дианабад.

Изминали са повече от 24 часа и все още няма реакция с обезопасяване от общинската власт, единствено органите на 1 РПУ – гр. София, се отзоваха на сигнала до момента, но насочиха към общината. На детската площадка играят десетки деца всеки ден и увреденото имущество представлява непосредствена заплаха за тяхното здраве, особени за тези на най-малка възраст.

Ако представлява интерес, моля да публикувате този сигнал и да потърсите отговор от Столична община – район Изгрев, които са стопани на детската площадка и не предприемат усилия за обезопасяване на съоръжението, нещо повече, не полагат усилия и за цялостното облагородяване на площадката.

Другите детски съоръжения там също се намират в окаяно състояние и вече няколко години няма реакция от местната власт.

Притеснените граждани питат: „Трябва ли да се стигне до пореден инцидент с дете, за да си дадем сметка за бездействието на отговорни институции?“