Зверско меле: Петима, сред които и жена, нападнаха полицаи с колове, вили и камъни

полиция

Полицаи са били нападнати с колове, вили и камъни при операция в пловдивското село Белозем, съобщиха от ОД МВР. Униформените предприели две проверки след сигнали за кражби от частни имоти в селото. В единият случай от двора на стопанин били откраднати два коня, а в другият – били задигнати различни метални вещи от обор в землището на населеното място.

При започналото разследване криминалистите установили четирима местни жители, като съпричастни към престъпленията и ги задържали. При арестуването на двама от тях, служителите на реда били атакувани с колове, вили и камъни от техни роднини. След бързата намеса на допълнителни екипи от районното управление, сектор „Специализирани полицейски сили” и жандармерията агресивното поведение на групата било преустановено.

По време на случилото се няма сериозно пострадали. Петима от участниците в нападението, сред които и една жена, са отведени също в РУ-Раковски. Срещу тях е започнато бързо производство За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години.