Жители живеят във всекидневен ужас, наркомани ги тероризират: Отчаяни сме! Взимат каквото им хареса

полиция

Жители на варненския квартал „Христо Ботев” живеят във всекидневен филм на ужасите, заради всекидневните набези на наркомани, пише Монитор.

„Наркозависимите, които се събират в района на Тубдиспансера влизат в мази, катерят се по покривите, по автомобили, крадат и дори нападат живеещите наоколо. Хората са отчаяни от липсата на каквато и да е подкрепа от официалните институции“, оплакват се те в ефира на Радио Варна. „Влизат и си вземат каквото им хареса, а ние просто живеем в страх. Отчаяни сме вече, не знаем какво да правим, защото писахме, молихме се, обаждахме се – нищо”, казва една от потърпевшите.

Някои дори се страхуват да говорят, като споделят, че ще им отмъстят. За жителите на квартала не е чужда картинка да срещат хора със забити в ръката игли. Съобщават за всекидневни крясъци на хора с неадекватно поведение по улицата. Според живеещи в района, наркозависимите се събират там, заради т.нар. „метадонова“ програма на общината.

В края на миналата година стана ясно, че на злощастното пространство до диспансера ще бъде построена детска градина за над 3 милиона лева и тя ще разполага с открит басейн, който да ползват децата в топлите месеци на годината. Срокът за кандидатстване за фирми по обществената поръчка изтече в края на декември.

Хората в квартал „Христо Ботев” обаче не се надяват, че това ще промени съществено картината. Казват само, че искат ред и сигурност и просто да си живеят нормално.