Навръх 8 март! Крупен обир в Банско – 350 хиляди лева изчезнаха от каса, докато дами празнуват

полиция

Крупен обир в Банско навръх 8-ми март. Обраха каса на втория етаж в известната механа „Воденицата“ в центъра на града. Докато на първия етаж дами празнуват, на втория етаж,където има офиси, е извършена кражба според запознати става въпрос за над 350 000 лева, съобщава Struma. На място пристигнаха полицаи, които започнаха оглед, разказват очевидци.

Механата е собственост на бизнесмена Лазар Дурчов. 350 000 лева, злато и семейни ценности изчезнали за броени минути, като крадците проникнали през балконска врата на етажите над механата и много бързо и майсторски взели парите.

Парите били скътани в специален тайник, но професионалистите явно имали информация за точното им местонахождение и се насочили именно натам. Минути след кражбата собственикът Лазар Дурчов се качил и установил липсата. Слязъл в механата, където имало празнуващи и съобщил на близките си. Съпругата му буквално колабирала при вестта.

Незабавно на място пристигнали полицаи, които направили оглед. Според коментарите на приближени до Дурчов, кражбата е дело на абсолютни професионалисти, почеркът е познат на полицаите, които имат надежда, че ще бъдат намерени. Става въпрос за група, която не е местна. Крадците взели 350 000 лева, но оставили около 4 хиляди, вероятно от „суеверие“ или съжаление към собствениците.

Това е най-големият обир ставал на територията на Пиринско. В случая се касае за предателство, някой е изнесъл информацията за местонахождението на парите и тайника. Има улики, които дават надежда, че наглият обир ще бъде разкрит.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории