БОМБА: Просто Киро гушнал 300 бона от „Америка за България“ чрез своя братовчедка

кирил петков

Влечението на днешния премиер Кирил Петков, който вече за всички българи си е доказан Просто Киро, към далаверите не е от вчера, съобщава ПИК. А тръпката му по образователния министър Николай Денков в двете служебни правителства на Румен Радев миналата година и в сегашното, не се гради само на добро отношение, а и на тлъсти пачки.

Прословутите „харвардски курсове“ на Кирил Петков и Асен Василев с съмнителна крайна цел усвояват значителни средства от „Америка за България“, макар да не е ясно дали, подвизавайки се на територията на СУ „Св. Климент Охридски“, плащат наем за това.

Просто Киро развърта днешната широко прилагана схема на шуро-зетьо-баджанашките назначения на всякакви нива във властта още преди да я влязъл В нея. И се възползва от братовчедката си Силвия Зарева, която вече работи в „Америка за България“, за да получи солиден грант за начинанието си с Николай Денков.

Началото му е положено на 16 февруари 2018 г. Тогава Кирил Петков и министъра на образованието Николай Денков – основават „Център за приложни изследвания и иновации към Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Според собствените им твърдения инвестицията в центъра е 800 хил. лв., от които 500 хил. лв. са дарение от компанията на Петков, а 300 хил. лв. – от фондация „Америка за България“.

Когато идеята на Петков и Денков за центъра се заражда, втората братовчедка на днешния премиер Силвия Зарева, постъпва на работа в „Америка за България“ като директор Публикации също през февруари 2018 г.

А само 2 месеца по-късно Петков получава гранта от въпросните 300 000 лева именно от „Америка за България“.

Дали това е конфликт на интереси или не да си установяват контролните органи на „Америка за България“. Истината е обаче, че изобщо не се връзва със заявената борба за „нулева корупция“ от Кирил Петков, понеже няма как да не е корупционно финансиране, което ти е осигурено от твой роднина.

Още повече в комбина с образователния министър Николай Денков, когото Петков остави в правителството си. И още повече, че никой не знае къде отиват разработките на студентите и докторантите по медицина, биология, химия, физика, фармация за работа в екипи по практически задачи.

Безмерната рода на Кирил Петков очевидно го хвърля в прегръдките ту на САЩ, ту на Русия. Лелята и на Петков, и на Силвия Зарева – Рени Илиева, е дългогодишен проводник на руската хибридна война в социалните мрежи. Там тя се подвизава под името Алина Велева. Но това вече е обект на вниманието на службите за сигурност както на България, така и на САЩ като наши партньори в НАТО, особено покрай войната в Украйна.