ПЪЛЕН ЦИРК! Нинова заплашила Петков, че ще свали правителството, ако изберат Тагарев (ДОКУМЕНТ)

корнелия нинова

Истински екшън се е разиграл снощи между коалиционните партньори, които управляват страната, научи ПИК. Освен президента Румен Радев, който твърдо се е обявил против кандидатурата на Тодор Тагарев за военен министър, същото е направила и Корнелия Нинова, която дори заплашила със сваляне на правителството, ако той бъде избран за заместник на Стефан Янев.

След среднощни совалки и множество скандали коалицията се е спряла на името на Драгомир Заков, който е постоянен представител на България в НАТО. Същият е бил помолен да стане военен министър буквално преди минути, затова и все още не в парламента, а в момента лети от Брюксел към България.

Очевидно обаче и кандидатурата на Заков не е одобрена от всички партньори, тъй като в началото на заседанието председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров поиска 30 минути почивка, тъй като в момента се водели консултации между парламентарните групи.

Атанас Зафиров, който е зам.-председател на парламентарната група на БСП, отказа да коментира темата, като заяви, че трябва да видят кандидатите за военен министър, преди да ги коментират. Думите му също прозвучаха като сигнал за конфликти и неразбирателство в управляващата коалиция.

Припомняме, че както ПИК съобщи, минути преди да бъде гласувана оставката на Стефан Янев, правителството смени своя кандидат за негов наследник. Според източници на ПИК от Министерски съвет причината за смяната на Тодор Тагарев било категоричното несъгласие на президента Румен Радев, както и на част от коалиционните партньори.