Сензационно: Протестиращи се събират пред БНТ за оставка на Янев

Стефан-Янев-5-scaled

Протестиращи се събират тази вечер от 20,30 часа пред сградата на БНТ с искане военният министър Стефан Янев да си подаде оставката. Там той ще се появи за участие в предаването „Панорама“. Организацията тече от тази сутрин със събитие във фейсбук и вече присъствие са заявили над 500 души.

Причината са изказванията от вчера на Янев, че случващото се в Украйна не е война, а специална операция“. Той обясни, че нарочно цитира Владимир Путин, защото по този начин нито той, нито НАТО затварят вратата за диломация.

„Докато вчера 13 храбри украински войници гледаха в лицето на смъртта и и казаха да върви на майната си. Стефан Янев гледаше на топло в камерите и обясняваше, че с агресора трябва да се преговаря. Че война няма. Не, ние няма да преговаряме с агресори или с предатели. И няма да приемем лъжи, заради които гинат невинни. И които поставят сигурността на страната ни в риск“ пишат организаторите на протеста.

Организатори всъщност е фейсбук страница за забавни политически колажи, кръстена на едноименната героиня от сериала „Ало, ало“ – Мишел от съпротивата.

Протестът е озаглавен – „Гражданска панорама“, а това е взаимстван формат от БОЕЦ, които бе наложен при протестите пред БНТ през 2020 г.