Сериозна промяна в ЦСКА: Стойчо Младенов с неочаквана тактика

стойчо младенов

За първи път откакто се завърна на стадион „Българска армия“ Стойчо Младенов няма да заложи на любимата си схема 4-2-3-1, пише „Тема Спорт“. Вместо нея за днешния домакински мач срещу Ботев (Враца) той ще избере по-офанзивната формация 4-4-2.

Двубоят от 21 кръг на efbet Лигата започва в 17:30 часа. На върха на атаката Жорди Кайседо ще бъде подкрепян от Бисмарк Чарлз. Промяната с тактическата постройка е наложена от кадровите проблеми в състава на „армейците“.

Както е известно, двамата плеймейкъри на „червените“ пропускат днешната среща. Греъм Кери получи червен картон при победата над Славия в неделя. Ферико Варела отново е контузен и няма да може да играе до края на март.

Другата опция за Младенов е била изборът на трима вътрешни полузащитници – Юга и Жеферсон като дефанзивни халфове и Мухар пред тях. С оглед на съперника, който е на предпоследното място в класирането, подобна защитна тактика на „Армията“ не би била удачна.

Първи минути като титуляр за ЦСКА ще запише бразилското попълнение Маурисио Гарсес. Той ще замени Яник Вилдсхут, който през последните дни беше болен и дори играе срещу „белите“ с температура. Завърналият се след продължително лечение на контузия Мено Кох отново ще попадне в стартовия състав.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Мазику, Йомов, Юга, Жеферсон, Гарсес, Кайседо, Чарлз
Контузени: Ахмедов, Вион, Варела, Морено
Наказан: Кери

Ботев (Враца): Кр. Костов, Фераресо, Ничев, Миланов, М. Николов, Гаврилов, Ивайлов, Фасе, Кр. Тодоров, Ненов, Бентахар
Контузени: няма
Наказан: Бауренски

Баланс: 63 мача, 44 победи за ЦСКА, 15 равенства, 4 победи за Ботев (Враца), г.р. 150:58 за ЦСКА