Нагло, цинично и безпардонно престъпление: Крупни злоупотреби в онкоболница

илко стоянов благоевград

Крупна злоупотреба разследват в онкоболница „Св. Мина“ в Благоевград 200 000 лева са били присвоени от главния финансист на онкоболницата Георги Календерски,това съобщи на извънреден брифинг кметът на града Илко Стоянов, Сумата е била присвоена в последните 2 години.

Според кмета престъплението е извършено по добре отработена схема, а именно превеждане на пари за лекарства на болните,вместо по сметката на фирмите са превеждани във ВСК и са теглени на ръка. „фрапиращи нарушения-нагло цинично и безпардонно, каза Стоянов. Преди няколко месеца беше сменен управителят на Онкологичната болница и започна одит за проверка на цялостното състояние на общинското дружество“, каза кметът

За фактите, които са събрани до момента ще бъде подаден сигнал в районна прокуратура. Той обясни, че доставките на лекарства няма да бъдат спрени. „Ще бъдат спрени течовете на средства“. каза още градоначалникът.

„Главният финансист е освободен“, обясни той. Освен от източваните пари на онкоболните е имало злоупотреби и с обществени поръчки.“Най важното е да запазим финансовата стабилност на болницата“, каза Стоянов.Приготвен е сигнал до прокуратурата, извикани са и одитори и експерти от АДФ.