В София е страшно! Пътна полиция скова столицата, валят проверки наред

Пътна Полиция Пилицай Регулировчик (2)

184 акта и 609 фиша са направили от столичната Пътна полиция-СДВР на нарушители в рамките на спецоперация за контрол над шофьори, употребили алкохол и упойващи вещества в София. Проверени са над 2000 автомобила и 2200 души за 3 дни, 18 – 20 февруари, за употреба на алкохол и други упойващи вещества, съобщиха от СДВР.

В хода й са направени 883 проби за алкохол и 65 теста за упойващи и наркотични вещества. Съставени са 184 акта за установени нарушения и 609 фиша. На един водач е съставен акт за употреба

на алкохол, след като полевият тест показал проба над 1.2 промила, а на шестима – са отчетени проби под 1.2 промила. Един от проверените е отказал да бъде тестван. Пътните полица са съставили акт за шофиране след употреба на упойващи вещества на един водач, а други трима са отказали да бъдат тествани, съобщиха от СДВР. За различни нарушения са свалени 11 комплекта регистрационни табели.

Общо 14 са отнетите свидетелства за правоуправление на МПС. Една от основните задачи на служителите от отдел „Пътна полиция“ е да осъществяват превантивна дейност спрямо водачите на МПС за спазване на правилата за движение по пътищата и строг контрол над шофьорите за употреба на алкохол и упойващи средства. При констатирани нарушения извършителите биват санкционирани безкомпромисно.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории