Арестуваха русокосия Илия, завлякъл три старици с 8000 лв., правел се на социален

полиция

Травестит мами ударно баби, като се представя за социална работничка или просто любезно момиче, което носи торбите до дома им. Те го мислят за девойка заради дългата му руса коса, дори го канят на кафе, а докато той ги моли да му развалят 100 лв., им взима парите и изчезва.

По тази схема 31-годишният Илия Борисов е успял да оскубе много старици в София, но три официално са подали жалби за последните дни. Едната е олекнала с 5000 лв., другата с 2000, третата с хиляда. Той е арестуван в петък от криминалисти от 5 РПУ, а от вчера е с повдигнато обвинение, обясниха от СДВР и прокуратурата пред „Телеграф“.

Докато в столицата има бум на този вид измами – от врата на врата с жив контакт, в няколко области на страната ало-измамници са подпукали пенсионерите, като са възродили отново схемата с „д-р Иванов“ и пари за операция. По този начин успяват да завлекат с различни суми по поне петима души на ден, сочат оперативните данни на МВР.

31-годишният Илия е родом от Лом. От години обаче живее и „работи“ в София. Разследващи са го хващали десетки пъти. Навъртял е 20 криминални прояви и 7 присъди – за кражби, измами, грабежи. Преди година излязъл от затвора, но вместо да се поправи, започнал да мами старци. Набелязвал ги в центъра на столицата, тъй като мислел, че са реститутки. Причаквал ги на пътя, докато кретат с торби и бастуни.

Приближавал се, облечен в женски дрехи, и учтиво обяснявал, че е социален работник. Предлагал да им даде пари, но срещу 50 лв. авансово. Възрастните хора толкова го харесвали, че дори го канели в дома си на кафе за благодарност, обясниха криминалисти. Ако не го канели, ги обирал във входа или асансьора. Имало обаче и случаи, когато звънял на вратата и се представял за служител на ВиК.

„Трябва да ви отчета водомера“, казвал Илия и бързо се намъквал в жилището. След това искал да му развалят стотачка и бабите редовно вадели всичките си спестявания да търсят банкноти. Една от жертвите си дори блъснал, за да излезе по-бързо, и затова едно от обвиненията му е за грабеж, обясниха криминалисти. След като криминалистите от 5 РПУ заловили измамника, една от жертвите не могла да го разпознае, като твърдяла, че жена е била в дома й, а пред нея стоял мъж.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории