Теменужка Петкова: Какво крепи управляващата коалиция? Налице са сериозни различия

теменужка петкова

Бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова коментира в кулоарите на парламента, че вече са налице сериозни различия в управляващата коалиция:

„През последните няколко дни все по-ярко се очертават различията в рамките на управляващата коалиция. Виждате, че напоследък не е ясно какво са се разбрали коалиционните партньори в коалиционното споразумение и какво всъщност се случва на практика“, каза тя, цитирана от БНР.

„Като виждате, имат различия по някои основни теми – максималния осигурителен доход, дефицита в размера на бюджета и строителството на проекта АЕЦ „Белене“. Това са все важни елементи от едно коалиционно управление, по което има много, много сериозни различия. Големият въпрос е всъщност какво крепи тази коалиция – дали желанието и да направи нещо добро за България, или просто жаждата за власт“.

По-рано днес от БСП поискаха яснота по темата за строежа на нови енергийни мощности и припомниха, че в коалиционното споразумение не е изключен строеж на нова АЕЦ

В Народното събрание ДПС поиска изслушване на вицепремиера Асен Василев и пълна информация за проектите в сектор „Енергетика“.
Депутатите Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“ и Христо Иванов от „Демократична България“ заявиха, че не виждат напрежение в коалицията.