Део с шокираща изповед за наркотиците: Бяха сериозна част от живота ми 10 години

део

Водещият на тотото Део отново разказа за зависимостта си към дрогата в интервю за Нова телевизия. Той призна, че е взимал всичко-екстази, лсд, кокаин, марихуана и дори стигнал до 9 екстази на ден.

„В началото никога не съм смятал, че имам нужда от наркотиците. Аз си бях зареден, усмихнат, радвах се на всичко. И много често хората са ме питали на какво се радвам, а аз отговарях – на нищо. Наркотиците бяха сериозна част от живота ми в продължение на може би над десет години. Осигуряваха ми щастие за кратко – лъжливо”, обясни Део. Пред Мариан Станков той се разплака при спомена за пастрока си, който го е отгледал. В смутните години в края на миналия век вторият баща на Део бе застрелян в автомобил, след като се забърка с криминални елементи.

За да притъпи болката от загубата Деян започнал с дрогата, докато все още бил едновременно и барман, и водещ по телевизията. Имал колега, който го видял, че се уморява. „И ми каза, че има едно хапченце, което ще ми даде. Оказа се, че го взимат спортисти, трениращи в зала – нещо като допинг.

Това може би беше вратичката. Тогава дойдоха и другите неща”, разказа Деян. Той отново повтори, че е дал 160 000 лева за наркотици-точно толкова, колкото сега струва къщата му в Годеч, в която живее с жена си и двете си деца. Телевизионерът я вдигнал с кредит и сега трепери дали ще има работа, за да може да го изплати. Вече 10 години е чист, но все още има усещането, че може да се върне към дрогата, затова не се вижда със старите си приятели. Има нови другари и семейството, а алкохол си позволява само две седмици в годината, докато е на почивка на гръцки остров.