На ГКПП Капитан Петко войвода се хванаха за главите – такъв удар не са имали никога

митница

Митнически служители са задържали 7586 „маркови“ и контрабандни стоки при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Капитан Петко войвода. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция в последния ден на 2021 година. Водачът – турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия. Превозното средство е селектирано за щателна проверка.

При нея в товарното помещение са открити 5598 текстилни артикула, сред които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

В хода на контролните действия са установени и 1988 артикула, сред които дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи. За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.