Невиждана агресия в училище: Тинейджърки пребиха своя съученичка заради момче

побой

Нов случай на агресия – в пернишко училище тинейджърки от осми клас са набили своя връстничка след спор за момче, разказа пред БНТ Людмила Михалкова, майка на пострадалото дете.

Случаят е известен на органите на реда от няколко дни. Три 13-14 годишни момичета нападат своя съученичка в двора на училището, като едната от тях скубе и удря с шамари момичето, а другите две правят видео.

„Дъщеря ми разказа, че са я причакали три девойки, които са я били. Група деца са снимали това. Спорът тръгнал от това, че моята дъщеря е писала на гаджето на друго момиче, което се е случило през летните месеци. На видеото се вижда как децата си показват ръцете с кръвта на дъщеря ми по тях“, възмутена е Людмила Михалкова. С дъщеря ѝ в момента работи училищен психолог.

Директорката на 6-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ уточнява, че две от участничките в побоя са осмокласнички и са в училището от септември.

„Не сме имали индикации за агресия. Разбрахме, че проблемът е започнал от лятото и това не е първи побой, а последният, който ние хванахме. Аз не мога да си обясня този гняв, тази ярост в 13-14 годишни деца“, коментира директорът Адриана Ольова. Тя отбеляза, че нападателката на момичето е преместена в друго училище, а другите участнички са под наблюдение от психолог.