Само в 7DniSofia.bg

Не е за вярване, но ето това чака Околовръстното на София

7 Dni Sofia03.08.2017
проект

Приключи конкурсът за идеен архитектурен проект за пешеходни надлези над Софийския околовръстен път, съобщиха от направление „Архитектура и градоустройство“ в Столична община.

Основната цел на конкурса е да се избере проектно решение, осигуряващи свободното и безопасно пресичане от пешеходци, включително и майки с детски колички, възрастни хора и хора с увреждания, над Околовръстното на столицата.

Освен условията за безконфликтно преминаване на пешеходно движение, журито оцени също и постигането на съвременен и адекватен на средата архитектурен образ, който да води до благоприятно естетическо въздействие и постигане хармонично единство с околния ландшафт.

Под внимание е взета и икономическата целесъобразност на проектните решения, гарантиращи минимални експлоатационни разходи.

Победител в конкурса е екипът на „Иркон“ ООД. Техният проект е класиран на първо място от журито, съставено от представители на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община.

На второ място е класиран проектът на „Пентахрон“ ЕООД, а на трето – обединението с участници арх. Пламен Геков, инж. Драгомир Карабелов и инж. Анка Янчева.

Изграждането на пешеходните надлези трябва да се осъществи от агенция „Пътна инфраструктура“ едновременно с изграждането на новите участъци от Софийския околовръстен път.

Източник: Profit.bg.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.