Мъри Стоилов: Трябва ни футболна агресия

мъри станимир стоилов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния мач срещу Ботев (Пловдив). Наставникът на „сините“ акцентира, че играта на неговите футболисти е най-важна и ще бъде решаваща за крайния изход, въпреки че „канарчетата“ показват добри игри от началото на сезона, предава lupa.bg.

Мъри разкри, че самочувствието, увереността и футболната агресия са ключът към успеха.

„Мисля, че всички футболисти ще могат да вземат участие в мача. Мартин Петков още не е готов за игра с топка и няма да го рискуваме, за да не се получи нова контузия. След този мач ще го включим в игрова практика. Всички други футболисти ще са на линия за мача. Ботев през тази година показва много добри игри с много добра комбинативност. Държат контрола на топката, отборът израсна много през последната година.

Ние се концентрираме върху нашата игра – това е най-важно за нас. Ако играем на ниво, би трябвало да спечелим. Много важно е как ще играем във фаза защита, там са основните ми притеснения. Това е последният ни мач на „Герена“ през тази година, очаквам футболистите ми да играят на максимум от възможностите си. Трябва ни самочувствие, увереност и футболна агресия. Това са нещата, които трябва да търсим в утрешния мач. Трябва да се доближим до най-доброто си представяне, което сме имали досега.
Справяме се със сгъстения цикъл. Колкото повече мачове играем, толкова повече вдигаме спортно-техническото ниво. Нормално е един футболист в един месец да изиграе 6 мача. Това не е оправдание. Умората повече е в главата на човек. Важно е да се прояви характер и воля.

Не можем да направим кой знае какви ротации. Ще преценим кои са в най-добро състояние и ще изберем подходящите хора, които да донесат трите точки. Прекалено лесно допускаме противника да достига до нашата защита. Там трябва да подобрим нещата. Утре трябва да се опитаме още в предни позиции да отнемаме топката, за да не натоварваме толкова защитниците. Нито един футболист не е освободен от работа в някоя от двете фази, трябва да участва както в защита, така и в атака. Държа всеки футболист да играе на максимум от възможностите си. За мен е важно играчите да искат да се учат и да имат желание. Да спазват техническата дисциплина и да правят работите, които треньорите изискваме от тях. Ботев винаги е играл футбол. Вече са стабилни, вървят напред в игрови план“, заяви Мъри Стоилов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории