7 г. затвор и условна присъда за двама непълнолетни, извършили жестоко убийство

Image_10439866_302_0

Върховният касационен съд потвърди наказанията за убийство на двама непълнолетни от Асеновград, извършили жестоко убийство. 17-годишният Митко Асенов отива зад решетките за 7 г. и 10 месеца, а съучастникът му Исмаил Асан (15) е с условна присъда от 2 г., съобщава 24 часа.

На 26 май миналата година двамата нападнали Хайретин Юмер от града, който се прибирал от гостуване при брат си. Асенов и Асан му издърпали чантата, в която имало мобилен телефон и 3 лв. Човекът паднал на земята и се наранил, като останал да лежи в безпомощно състояние. Момчетата отишли до близък магазин, купили си алкохол и се върнали при него. Исмаил скочил върху главата му. Юмер издъхнал.

При разпитите в съда полицай описа ужасяваща картина от зловещото убийство. „Мъжът лежеше по лице на земята. Когато го обърнах, видях, че е подпухнал от бой. Имаше много кръв от носа, очите и ушите. Беше мъртъв. До него седеше едно малко момче“, разказа полицаят Пламен Иванов.

При разпита на двамата извършители се разбра, че те погълнали голямо количество алкохол – две водки от по 750 мл и две бири от по 2 литра. В парка на кв.“Зъбчето“ попаднали на Юмер, който се прибирал към дома си и също бил почерпен. Без никакъв повод от негова страна, Асан го нападнал и му забил два юмрука в лицето. Таксиметров шофьор видял сцената и се обадил в полицията. Патрул тръгнал към посоченото място, но преди униформените да пристигнат, Асан се върнал до жертвата си и започнал да скача бос върху главата й. Така го заварили униформените. В съда те разказаха, че е имало кръв по ръцете и краката на убиеца.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории