ЦИК информирала ДАНС за машините за манипулация на изборите – копоите на Рашков скрили сигнала (ДОКУМЕНТ)

бойко рашков

Нови шокиращи разкрития излизат наяве за огромната манипулация, която се готви на изборите на 14 ноември, видя ПИК. Припомняме, че по-рано Днес Бойко Борисов и ГЕРБ разкриха, че в склада, където се помещават машините за гласуване, са докарани допълнителни 228 устройства, които не са сертифицирани.

Според бившия премиер това е направено с цел да бъдат подменени 228 от проверените машини с абсолютно идентични, което може да осигури около 228 000 недействителни гласове за Румен Радев и приближените му партии.

За скандала с допълнителните машини, които са вкарани в България и транспортирани от хора на Бойко Рашков директно в склада с останалите устройства, е сигнализирала и Централната избирателна комисия, научи медията ни. В писмо до ДАНС от ЦИК алармират, че във въпросното помещение са пристигнали машини, които не са част от договора за доставка на допълнителните 1600 устройства за вота на 14 ноември.

От Централната избирателна комисия изпращат писмо до председателя на ДАНС Пламен Тончев, в което се казва следното:

„Във връзка с получено писмо от „Сиела Норма“ АД с вх. № ПВРНС-23-132 от 3 ноември 2021 г., което приложено Ви изпращаме, Ви уведомяваме, че в склада на „Карго Партнер“ ЕООД са пристигнали СУЕМГ, които не са част от доставката по Договор №38 от 19 октомври 2021 г. между Централната избирателна комисия и „Сиела Норма“ АД и не е известно тяхното предназначение“.

Въпреки, че писмото на ЦИК до ДАНС е от 3 ноември, в агенцията най-вероятно са получили инструкции от Радев и назначения от него вътрешен министър Бойко Рашков да не предприемат никакви действия. Такова опасение изразиха и от партия ГЕРБ, след като информацията не е достигнала до обществото.

Излязоха наяве и скандални снимки, на които се вижда как служители на МВР и на куриерска фирма изнасят кашони от склада на „Карго Партнер“, в които се предполага, че е имало машини. Според бившия премиер Бойко Борисов е възможно да се изнасят въпросните машини, които не са сертифицирани, в опит да се прикрият следите за огромната манипулация, която от ГЕРБ определиха като „Костинброд-2“.