Бащата на загиналия на пътя Тодор: Оцелелите момчета лъжат!

capture-20211105-103424

Оцелелите след катастрофата край пловдивското село Кадиево момчета лъжат и шофьорът Петър Маринашки, причинил кървавото меле с две жертви, може да се измъкне, пише Lupa.bg.

Това заяви бащата на загиналия 16-годишен Тодор Бараков на поредния протест пред съда в Пловдив. В него участват и близките на Виктор Василев, който също изгуби живота си.

На предходното съдебно заседание бяха изслушани двамата младежи, които останаха живи след смъртоносния сблъсък. Георги Недялков заяви, че не си спомня нищо, а Николай Лисков твърдеше, че Маринашки и карал между 90 и 100 км/ч. Бащата на Тодор Бараков обаче заявява, че в личен разговор Лисков му е признал, че колата се е движела със 120 км/ ч. По делото предстои разпит на още свидетели.

На 11 ноември м. г. Петър Маринашки качил в БМВ-то си своите приятели Тодор Бараков, Виктор Василев, Николай Лисков и Георги Недялков и потеглили от Стамболийски към Пловдив, за да вземат оставената предния ден за ремонт гума на колата.

Спрели за кратко на бензиностанцията до Кадиево и след като тръгнали отново, се смеели и забавлявали с телефоните си. Маринашки за кратко се обърнал към задната седалка, загубил управление над автомобила, колата излязла от платното и се блъснала в крайпътно дърво.

Тодор Бараков и Виктор Василев загинали, другите две момчета се разминали с травми. Маринашки бил добре и започнал да вади приятелите си от колата. Според прокуратурата той е бил под въздействието на марихуана и е карал с 98 км/час.