Бойко Борисов изригна: Лъжат постоянно! Стотици умират, хаос в училищата, а те теглят дълг

Бойко Борисов

ГЕРБ разкриват шокиращи подробности за невижданата предизборна репресия, извършвана от едноличната диктатура на Румен Радев през назначения от него служебен кабинет.

Президентът е решен на всяка цена да спечели втори мандат и имунитет за още 5 години, за да не влезе в затвора за безбройните си афери и затова си осигури вече 7-ми месец еднолично управление, с което влияе пряко на изборите.

Преди вота идната седмица копоите му са се развихрили из цялата страна и нахлуват по домове и частни собствености, арестуват и сплашват хиляди симпатизанти на опонентите си. За капак Днес Бойко Рашков продължи да сипе манипулации на кило в пропагандата с фалшиви новини преди вота и дори си позволи брутална лъжа – че Борисов бил собственик на банка. Нещо, което е ясно, че няма как да е вярно, защото той е в политиката от повече от десетилетие и постоянно е проверяван от службите.

„Тотален хаос в държавата. Слоганът в нашата партия се превърна в най-чуваната дума навсякъде. Хаос. За три дни над 550 умрели“ обяви Борисов.

„Нито една заповед не съвпада с другата. На фона на това пропагандата на Радев казва, че цената на природния газ през ноември намалява с 33%. Това го казва министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев“, възмути се той.

„Защо лъжат? Едновременно казват, че от 1 ноември цената става 93,53 лв., като през ноември е била 94 лв. Как го изчислиха това 33% намаление. Лъжа след лъжа, официализирана по централните емисии на медии. След тази лъжа всички заявиха, че цените се увеличават с 27%“ коментира лидерът на ГЕРБ.

„Последната грижа ми е Бойко Рашков, но този хаос, който предизвикаха, води от Бойко Рашков“, продължи бившият премиер.

„Служебното правителство на няколко пъти тегли по половин милиард дълг, без да кажат къде отиват тези пари. И сега готвят нова емисия. А болниците изнемогват, цените летят, стотици умират, хаос в училищата, а те лъжат на пресконференциите“, негодува Борисов и припомни, че от ГЕРБ са входирали жалба до ЦИК, че машините за Демонстрация са до 21 номер, а те са 32 номер в бюлетината. „С една дума те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии. Защо е този вой за броенето на квитанциите? Защото така им е угодно, защото манипулират софтуера. Радев и няколко приближени до него партии, които имат достъп до софтуера, казаха, че е голям проблем броенето на квитанциите“, категоричен е той.

„Радев, когато бъде притиснат за лъжите му, той пуска Бойко Рашков“, отсече Борисов и цитира изказването на Бойко Рашков, след което се обърна към него:

„Рашков, ако днес не кажеш банката, на която съм собственост, за да отида да си седна на мястото, утре завеждам клевета срещу тебе. Незабавно кажи името на банката, на която съм собственост. Защото аз не съм собственик на никаква банка“, скочи лидерът на ГЕРБ.

„Аз банка нямам. Незабавно искам да каже коя е банката. И искам всички медии да ходите по него и да го питате“, призова той.

„В момента те са много притеснение, виждат, че няма да им се получат нещата и трябва да направят манипулации на изборите. Те ще пипнат софтуера“, прогнозира Борисов.

Той заяви, че няма да коментира решението на Върховния административен съд, който отмени броенето на квитанциите от машините, като допълни, че каквото е за всички, това е и за ГЕРБ.

Делян Добрев коментира и скандалните арести на активисти на ГЕРБ под претекст, че купуват гласове. „Изглежда ми като поръчка. Акциите са концентрирани в Хасково. Ежедневие е някой да бъде тарашен. Разпитват се стотици хора всеки ден“, разкри кандидат-депутатът от ГЕРБ в Хасково.